Goedkoopste tuin vazen

Voortuin inrichten: zo creëer je een uitnodigende entree

Geplaatst op

De voortuin is het visitekaartje van je huis en het is dan ook zeker de moeite waard om tijd te besteden aan de inrichting van je voortuin. Een mooie voortuin zorgt ervoor dat je gasten zich welkom voelen. Ook bij de verkoop van je huis is de voortuin het eerste wat potentiële kopers zien. Maar niet alleen anderen kunnen genieten van je voortuin, voor jezelf is het ook heel fijn om elke dag weer thuis te komen in een mooie voortuin. We genieten meestal van onze achtertuin en besteden hier dan ook veel aandacht aan. In de voortuin besteed je een stuk minder tijd, maar het is dus zeker de moeite waard om deze ook mooi in te richten. In deze blog geven geven we je een aantal tips voor een prachtige voortuin.

Planten en bloemen van Warentuin

Mooi gekleurde planten en bloemen geven veel sfeer aan je tuin. Om ervoor te zorgen dat je voortuin er het hele jaar netjes bij ligt, kun je het beste kiezen voor verschillende bloemen en planten die verspreid over het jaar bloeien. Groene planten en struiken blijven vaak mooi in de winter, dus deze mogen ook niet ontbreken in je voortuin. Voor planten, bloemen, struiken en bomen kun je terecht bij Warentuin.

Gebruik hout of steen

Wil je liever een tuin met wat minder onderhoud? Dan kun je ervoor kiezen om je tuin (deels) te betegelen. Dit geeft meteen een strakke en chique uitstraling. Natuurlijk kun je ook in een strakke tuin nog wat planten en bloemen plaatsen in plantenbakken. Als je een warme, natuurlijke uitstraling wil creëren kun je ook kiezen voor hout in plaats van tegels. Een houten vlonder geeft bijvoorbeeld een heel mooi effect aan je tuin.

Wees voorzichtig met losse decoraties

Zet jij je tuin het liefst vol met losse bakken, potjes, kandelaars en schattig meubilair? In de achtertuin is dit geen enkel probleem, maar in de voortuin moet je hier voorzichtiger mee zijn. Je wil namelijk niet dat al je favoriete decoraties worden vernield door vandalisten. Zorg er daarom voor dat je geen losse decoraties of meubelstukken in je voortuin zet.

Privacy creëren

Ook moet je nadenken hoeveel privacy je wil creëren met je voortuin. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoge heg, die je privacy geeft als je aan een drukke weg woont. Hoewel een hoge heg zorgt voor meer privacy, zorgt het er ook voor dat er minder licht je huis binnenvalt. Daarom is dit een belangrijke afweging om over na te denken.

De oprit

Ook over de oprit moet worden nagedacht. Wil je alleen een pad naar de voordeur? Dan is een pad van een tot anderhalve meter breed voldoende. Als je een auto wil parkeren op de oprit en aan beide kanten wil kunnen instappen, moet het pad wel vier meter breed zijn. Kies liever niet voor een slingerpaadje naar de voordeur, want de meeste mensen lopen het liefst via de snelste route naar de voordeur.

Buitenverlichting

Goede buitenverlichting geeft niet alleen sfeer, het is ook nog eens belangrijk. Een goed verlicht huis ziet er namelijk bewoond uit, wat inbrekers kan afschrikken. Bovendien is het wel zo fijn als de voordeur goed vindbaar is in het donker. Voorzie je voortuin dus van goede buitenverlichting.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze teksten voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ goedkoopstetuinvazen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden