Goedkoopste tuin vazen

Voordelen van het toevoegen van planten aan je kantoor

Geplaatst op

Het toevoegen van planten of een moswand aan je werkplek heeft meerdere voordelen voor het kantoor en je medewerkers. Planten brengen verschillende positieve veranderingen in de kantoorruimte, zo hebben studies aangetoond. In dit blog geven we enkele van de belangrijkste redenen waarom je planten in je kantoorruimte moet hebben.

1.      Verhoog de productiviteit van je medewerkers

Het hebben van planten op kantoor heeft een positieve invloed op de productiviteit van de werknemers. In 2014 heeft Dr. Christ Knight, een psycholoog van de Universiteit van Exeter, samen met academici van vier universiteiten in Australië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland een reeks studies uitgevoerd waarbij de productiviteit van de werknemers voor, tijdens en na de introductie van planten in kantoren werd gevolgd. De studies werden gedurende twee maanden uitgevoerd en de bevindingen waren dat de productiviteit van de werknemers in groene kantoren met gemiddeld 15% verbeterde. Interessant is dat de mogelijkheid om planten te zien niet alleen de totale productiviteit heeft verhoogd, maar ook het geheugen en de aandacht spanne. In het onderzoek was er één plant per vierkante meter kantoor; elke medewerker had minstens één plant in zijn gezichtsveld. In een kantoor is productiviteit een van de belangrijkste factoren. Als zo’n eenvoudige verandering zo’n grote verbetering van de productiviteit van een kantoor kan opleveren, dan moet je kantoor zeker over planten beschikken.

2.      Verhoogde gezondheid + lager ziekteverzuim

Het hebben van een kantoor met planten heeft veel te maken met het verhogen van de gezondheid van de medewerkers, waardoor hun afwezigheid van het werk wordt verminderd. Uit een Noors onderzoek is gebleken dat kantoormedewerkers met planten aanzienlijke verbeteringen hebben laten zien op bepaalde gebieden van de gezondheid.

  • Neuropsychologische symptomen werden met 23% verminderd wanneer er planten aanwezig waren
  • Vermoeidheid nam het meest af – met 30%
  • De symptomen van het slijmvlies werden in het algemeen met 24% verminderd wanneer er planten aanwezig waren.
  • Hoest daalde met 37% en een droge keel met 25%.
  • Droge huid werd met 23% verminderd met planten in de werkruimte

Gezonde medewerkers zijn hard werkende medewerkers. Als een van de voordelen van planten op kantoor een betere gezondheid is, waarom zou je ze niet willen introduceren?

3.      Schonere ademlucht

Wist je dat de luchtverontreiniging binnenshuis tot de vijf grootste milieurisico’s voor de volksgezondheid behoort? Verontreinigende stoffen zijn afkomstig van een verscheidenheid aan dingen – zelfs binnenshuis, zoals meubels, kleding, schoonmaakproducten en meer – bouwen een slecht binnenklimaat op. De meeste kantoren zijn het minst goed geventileerd van alle gebouwen, waardoor de lucht stagneert en de vervuiling zich nog gemakkelijker kan ophopen. Vuile lucht heeft directe gevolgen voor de gezondheid van je werknemers – het kan zelfs leiden tot het sick building syndroom, iets wat de productiviteit van je werknemers volledig kan vernietigen. Een van de voordelen van planten op kantoor is dan ook dat planten de luchtkwaliteit op je werkplek verbeteren – waardoor je kantoor gezond en productief blijft. Nog een fantastische reden waarom je kantoor planten moet hebben!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze teksten voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ goedkoopstetuinvazen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden