Goedkoopste tuin vazen

Schoonmaken van je vloertegels: zo doe je dat effectief

Geplaatst op

Je hebt een groot aantal keuzes bij het kiezen van de vloer voor je huis. De meest populaire keuze zijn tegels, vanwege de schoonheid en het eenvoudige onderhoud. Zo zijn betonlook tegels prachtig om te zien. Het schoonmaken van tegelvloeren klinkt misschien als een vermoeiende klus, maar het is echt heel eenvoudig. Hier zijn enkele tips die je helpen om je vloer er mooi uit te laten zien.

Vacuüm en stof

Gebruik dagelijks een stofzuiger of een pluizige stofmop om stof en vuil te verwijderen voordat het in je tegel en voegmiddel ingebed raakt. Dit is de eenvoudigste en snelste manier om je vloer te onderhouden. Gebruik echter nooit een rieten bezem voor het werk, omdat het krassen op je tegels veroorzaakt.

Gemorst? Zo snel mogelijk opruimen!

Gebruik absorberende doeken om gemorste vloeistoffen op te ruimen om vuilophoping en uitglijden te voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op vlekken op je tegels. Gebruik een reinigings- of ontsmettingsmiddel om vuilere vlekken te verwijderen. Ruw vlees en gemorste eieren vereisen een agressievere reiniging om te voorkomen dat bacteriën zich in de tegels nestelen. Omdat de chemicaliën de tegels dof kunnen maken, kan het een goed idee zijn om het gebied met water te dweilen.

Gebruik deurmatten

Plaats de deurmatten aan beide zijden van de deuren die in en uit je huis leiden. Hiermee voorkom je dat er bij slecht weer modder of water je huis in komt. Als je vloertegels in je badkamer hebt liggen, gebruik dan een badmat om de tegels droog te houden.

Geef ze soms een diepe reiniging

Gebruik zo nu en dan dieptereinigers. Dit helpt vlekken en vettige resten te verwijderen zonder de tegels te beschadigen. Meng een half kopje witte azijn met een liter warm water. Deze natuurlijke aanpak is vooral nuttig voor keukens. Vers water en afwasmiddel helpen om hard vet te verwijderen. Vaak is dat al genoeg om een vlek te verwijderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze teksten voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ goedkoopstetuinvazen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden