Goedkoopste tuin vazen

De leukste plantencombinaties maak je zelf!

Geplaatst op

Als het straks weer lente wordt, hebben we allemaal weer zin om lekker naar buiten te gaan. Wanneer je een tuin hebt, wil je daar weer lekker gebruik van kunnen maken. Misschien heeft je tuin het een beetje zwaar gehad tijdens de winter en is je tuin toe aan een opknapbeurt. Wij delen tips om je tuin zelf weer wat kleur te geven. Iedereen kan het! Zelfs als je geen groene vingers hebt.

De makkelijkste en misschien ook wel snelste manier is om grote potten of plantenbakken te gebruiken. Deze komen voor in alle soorten en maten. Zo zul je altijd iets vinden wat bij jou past. Heb je een grote tuin en wil je grote potten gebruiken? Dan is een aanhanger huren misschien wel een slim idee! Laten we nu eerst kijken welke leuke combinaties met planten er zijn te maken.

Alle begin is moeilijk

Zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Wanneer je planten in potten of bakken wil planten, is er een aantal dingen waar je op moet letten:

  1. Potten, bakken en kuipen hebben gaten nodig waardoor het overtollige water afgevoerd kan worden. Je wil namelijk niet dat je plantjes komen te verdrinken.
  2. Leg grote potschermen op de bodem met daarop een laag kiezelstenen of kleikorrels.
  3. Maak gebruik van goede potgrond.
  4. Je zult het vast wel eens gehoord hebben: mest is een wondermiddel! Meng daarom om de 6 weken vloeibare plantenmest door het water in de gieter.
  5. Houd je bak bij! Zie je dat een paar bloemen zijn uitgebloeid? Haal deze dan weg.

Laat je informeren

Het is hartstikke leuk om zelf mooie kleurencombinaties te maken. Let er wel goed op dat sommige planten meer van de zon houden en andere planten het heerlijk vinden om lekker in de schaduw te staan. In de tuinwinkel kun je het beste vragen welke planten goed met elkaar door één deur kunnen. Neem er vooral de tijd voor en houd er rekening mee dat je genoeg ruimte hebt in de auto om alles kwijt te kunnen. Wil je groots uitpakken en heb je geen zin in modder op je bekleding, dan is een aanhangwagen huren een goede oplossing!

De Spaanse bloemetjes buiten zetten

Natuurlijk delen we wel een idee met je voor een goed gevulde plantenbak. De Spaanse margriet is aan de bovenkant (in tegenstelling tot de donkere onderkant) erg licht van kleur. De bloemen kunnen variëren van wit naar roze en cyclaam. Dit kan goed gecombineerd worden met de scheefbloem en pepermunt. Wanneer het zonnetje er op schijnt, zul je je even in het warme Spanje wanen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze teksten voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ goedkoopstetuinvazen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden