Goedkoopste tuin vazen

5 Tips voor het kopen van kunstgras

Geplaatst op

Je budget is niet het enige waar je rekening mee moet houden als je besluit om kunstgras te kopen. Het installeren van kunstgras is niets minder dan een investering en als je wilt dat je grasmat lang meegaat, is het noodzakelijk om de juiste keuze te maken. Laat je zich hier geen zorgen over maken; als je eenmaal op de hoogte bent van de verschillende soorten graszoden, kunt je de juiste beslissing nemen. Hier zijn 7 dingen die je moet overwegen voordat je je grasmatten koopt.

Belasting van het kunstgras

Het eerste waar je rekening mee moet houden voordat je een aankoop doet, is de hoeveelheid verkeer in het gebied waar je kunstgras wilt plaatsen. Als je huisdieren of kinderen hebt die graag buitenspelen spelen, moet je een grasmat installeren die zeer duurzaam is. Het installeren van minder duurzame grasmatten in een gebied met veel verkeer zal ervoor zorgen dat de grasmat snel verslijt. Maak je keuze dus afhankelijk van hoe je het met gras bedekte gebied in de toekomst zult gebruiken. Merk op dat het kiezen van een zeer duurzame grasmat een compromis betekent op het gebied van comfort. Toch hebben kwaliteitsgrasmatten meestal een zachte en niet-schurende textuur.

De kwaliteit van het kunstgras

Zoals gezegd voelt kunstgras van hoge kwaliteit zacht aan; ga voor polypropyleen of polyamide graszoden, of polyethyleen garens. Daarnaast wordt de kwaliteit van de grasmatten gelijkmatig ondersteund en hebben ze goed gestikte plukjes en een consistente kleur. Kwaliteitsgras zal duurder zijn dan de andere grasmatten, maar aangezien dit een investering op lange termijn is, zult je beter af zijn met de aanschaf van de beste grasmatten. Kijk voor fabrikanten of leveranciers die een assortiment van producten hebben en vergelijk de graszoden met elkaar om te zien wat je aanspreekt. Als je online koopt, vraag dan monsters aan zodat je niet vastzit aan kunstgras dat je niet bevalt. Houd er rekening mee dat grasmonsters te klein van formaat kunnen zijn en je misschien geen exact idee kunnen geven van het product. Als je in twee geesten, leg het probleem uit aan de leverancier en vraag een grotere steekproef om je te helpen beslissen.

De hoogte van het kunstgras

De poolhoogte verwijst naar de lengte van de grassprieten van boven de backing tot aan de punt. Het kiezen van een grasmat met een hogere paalhoogte kan logisch lijken als je een weelderig gazon wilt. Langere grasbladen zijn echter zwaarder en zullen door de zwaartekracht over zichzelf heen buigen. Hierdoor zal je gazon er na verloop van tijd vlak uitzien. Om je gazon er natuurlijk uit te laten zien, kiest je voor een stapelhoogte van 30-37 mm. Als je van plan bent om meubels op de grasmat te plaatsen, kies dan voor een kortere poolhoogte, omdat dit een betere duurzaamheid biedt. Vergeet niet dat het regelmatig borstelen van de grasmatten om de messen rechtop te houden een must is, ongeacht de stapelhoogte die je kiest.

Turfdichtheid

Turfdichtheid is de meting van de hoeveelheid vezels of garen per vierkante eenheid van de grasmat. Een dichte grasmat zal meer garen bevatten en dus duurder zijn. Dichte graszoden zorgen voor een esthetische aantrekkingskracht op het gazon en zijn ook duurzamer in gebieden met veel verkeer. Als je zich geen dichte grasmatten kunt veroorloven, hoeft je zich geen zorgen te maken; de levensduur en prestaties van graszoden met een lagere dichtheid kunnen worden verbeterd met zandinvulling. Bovendien zal een grasmat die dicht is en een hogere paalhoogte heeft, relatief zwaarder zijn. Het gewicht van de grasmat is niet iets waar je rekening mee moet houden bij het installeren in je tuin of achtertuin. Maar als je van plan bent om grasmatten in je balkon of op het dak te plaatsen, moet je rekening houden met de maximale belasting van je balkon of dak.

Het onderhouden van het kunstgas

Kunstgras vereist minder onderhoud dan natuurgras. Echter, het onderhoud van kunstgras zal de levensduur verlengen en het er de komende jaren goed uitzien. Alle graszoden moeten min of meer op dezelfde manier worden onderhouden; sommige hebben vaker onderhoud nodig dan andere. Kies een grasmat, afhankelijk van de tijd die je kunt besteden aan het onderhoud ervan. Houd ook rekening met de weersomstandigheden in je omgeving – vallende puin van bomen of andere bronnen betekent meer onderhoud! Vergeet de onderhoudskosten niet – als je voor een goedkopere grasmat meer geld moet uitgeven aan regelmatig onderhoud, moet je liever de duurdere grasmat aanschaffen die je niet hoeft uit te geven of veel moet doen om het er geweldig uit te laten zien.

Conclusie

Kunstgras kan een levensredder zijn voor diegenen die een mooi gazon willen met een minimum aan onderhoud. Maar het installeren van nepgras is duur, dus is het raadzaam om je grasmat verstandig te kiezen! Met de informatie die je hier vindt, weet je nu wat je moet overwegen voordat je kunstgras koopt. Wacht dus niet langer, neem de juiste beslissing en haal het gazon van je dromen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze teksten voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ goedkoopstetuinvazen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden